loading

Masteropleiding Farmacie

De apotheker van de toekomst is naast een geneesmiddelenexpert ook mede-behandelaar. Er is een steeds grotere behoefte aan apothekers die kennis hebben van farmaceutische producten én de patiëntenzorg. De masteropleiding Farmacie in Leiden speelt hier gericht op in. De opleiding wordt aangeboden in het Leids Universitair Medisch Centrum. Onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg zijn hier sterk aan elkaar verbonden.

De masteropleiding Farmacie combineert de sterk wetenschappelijke basis van de bestaande opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen met de patiëntgerichte elementen binnen het Leids Universitair Medisch Centrum. Per blok ligt de focus op een andere patiëntengroep en een veel voorkomende aandoening. Tijdens de coschapweken binnen een thema doen de studenten gelijk veel ervaringen in de praktijk op.

De masteropleiding Farmacie onderscheidt zich door de keuze voor experience-based leren. Er wordt een sterke focus gelegd op  farmaceutische patiëntenzorg en farmaceutisch behandelaarsschap. Dit komt sterk naar voren in het aanbod van coschappen en stages. 

LANA is nauw verbonden met de masteropleiding Farmacie. We weten wat er speelt in de opleiding, we weten wat de studenten kunnen en hoe de apothekers de studenten het beste kunnen begeleiden en inzetten. Studenten van de opleiding zijn betrokken bij onderzoeksprojecten in diverse onderzoeksinstituten en volgen hun coschappen in de openbare apotheken, poliklinische apotheken en ziekenhuisapotheken. Onderwijs en onderzoek gaan daarbij hand in hand, en de regionale apothekers, verenigd in LANA, spelen daarbij een belangrijke rol.

Vragen over de master Farmacie, of over wat studenten en apothekers voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact op met de liaison-apotheker, Leen Nelemans, info@lananet.nl of rechtstreeks met de studieadviseur, Lucia Creveld,  tel. 071 52 68700